Nummerwijziging KPN Data Only abonnementen

In de komende maanden zullen de telefoonnummers van KPN Data Only abonnementen gewijzigd worden. 06-nummers zullen worden omgezet naar 097-nummers. U kunt wat achtergrondinformatie over 097-nummers vinden in een post die wij eerder hebben geplaatst op onze website (Wat zijn 097-nummers en wat kunt u ermee?).

Op grond van het ‘Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten’ mogen 06-nummers enkel worden gebruikt voor mobiele telefonie. Telecomaanbieders zijn verplicht om nummers op de juiste manier te gebruiken en hebben ook een verplichting om foutief gebruik te beëindigen.

De ACM heeft bepaald dat alle 06-nummers die niet voor mobiele telefonie worden gebruikt dit jaar omgenummerd moeten zijn naar een 097-nummer.

Abonnementen
Op alle KPN Data Only abonnementen wordt het 06-nummer gewijzigd in een 097-nummer.

  • KPN Data Only 1000 MB
  • KPN Data Only 2000 MB
  • KPN Data Only 3000 MB
  • KPN Data Only 4 GB
  • KPN Data Only 8 GB
  • KPN Zakelijk Mobiel Groep SIM (Data-Only)
  • KPN Zakelijk Mobiel Groep SIM XL (Data-Only)
  • KPN ÉÉN Mobiel Data-only SIM

Gefaseerd migreren
De migratie zal plaatsvinden in twee fases: eerst de mobiele devices en vervolgens Machine-to-Machine oplossingen.

Fase 1 – Mobiele Devices
Tijdens de eerste fase migreren alle mobiele devices. Deze worden op donderdag 14 december 2017 gemigreerd naar 097-nummers.

De wijziging van het telefoonnummer heeft geen gevolgen voor het functioneren van tablets, dongels, laptops of telefoons met een data only abonnement. De APN’s en ook de toewijzing van IP-adressen blijven ongewijzigd.

Let op: mogelijk moet het device na de wijziging herstart worden.

Fase 2 – Machine-to-Machine
De tweede migratiefase is voor Machine-to-Machine toepassingen.
Denk hierbij aan: modems, alarmsystemen of telefoons in liften. Indien u hier gebruik van maakt dan kan het zijn dat u het 06-nummer in de configuratie van het apparaat dient te wijzigen in het toegewezen 097-nummers. Voor deze nummers kan helaas niet bepaald worden of het apparaat na omnummering blijft functioneren.

Alle Machine-to-Machine nummers zullen op een latere datum worden omgenummerd. Voice IT zal contact opnemen met de klanten die gebruik maken van Machine-to-Machine nummers om te kijken of er wijzigingen benodigd zijn en eventuele voorbereidingen te treffen.

Heeft u vragen over deze nummerwijzigingen? Neem dan contact op met onze salesafdeling per e-mail via sales@voice-it.nl of telefonisch via 088-7774140.