Een extra laag bescherming voor uw medewerkers

Veel werkgevers staan het toe dat hun medewerkers vrij gebruik mogen maken van het internet. Het komt regelmatig voor dat werknemers onder werktijd bepaalde privézaken moeten regelen. Bepaalde instanties of bedrijven zijn immers alleen bereikbaar tijdens kantooruren.

Naast het regelen van privézaken bezoeken werknemers ook websites zoals Facebook of Twitter. De NationaleVacaturebank.nl heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van social media op de werkvloer.

“48 procent van de werknemers raakt op de werkvloer regelmatig afgeleid door het gebruik van social media. Bij 27 procent gaat dit soms zelfs ten koste van de dagelijkse werkzaamheden.” 

Een kwart van de respondenten geeft aan social media meer dan 5x per dag te bezoeken. Naast lagere productiviteit schuilt er nog een gevaar in het bezoeken van social media en andere websites, namelijk kwaadwillende software dat geïnstalleerd wordt door dubieuze websites. Dit heeft direct invloed op de veiligheid van het netwerk en kan voor grote problemen zorgen als de computer niet goed beveiligd is.

Facebook lijkt op het eerste gezicht een veilig platform, maar ook via deze website kunnen virussen verspreid worden. Hieronder een voorbeeld van een link waar een Trojaans paard achter verschuilt zit.


Web Protection van Voice IT
Om uw medewerkers te beschermen tegen de gevaren op het internet biedt Voice IT een extra laag van bescherming aan met Web Protection. Dit is onderdeel van Managed Beheer waarmee beheer en onderhoud vanaf een centrale plek wordt geregeld.

Enkele kenmerken van Web Protection:

  • Houdt uw bedrijf veilig en uw medewerkers beschermd door websites te blokkeren die kwaadwillende software installeren
  • Filter websites op inhoud met een beleid ontwikkeld voor op de werkvloer
  • Houdt bandbreedte verbruik in de gaten – ideaal voor laptops met een data-only abonnement
  • Stel tijdschema’s in waarin gebruik mag worden gemaakt van bepaalde websites
  • Stel white- en blacklists in om afzonderlijke websites toe te staan of te blokkeren
  • Gedetailleerde rapportages